HuSä

Najzelenšie fóra slovenského Internetu.

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]




Vytvoriť novú tému Táto téma je zamknutá, nemôžete upravovať príspevky ani posielať ďalšie odpovede.  [ Počet príspevkov: 5 ] 
Autor Správa

I am your father!
Obrázok používateľa

Založený: 16.07.2004
Príspevky: 6471
Body: 222
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Keďže je dobré mať tieto veci niekde pekne spísané, rozhodol som sa pekne spísať, ako to tu funguje, aké su pravidlá, čo sa smie, čo sa nesmie a na akú adresu máte posielať ďakovné dary. :)

Takže, totok tu sú fóra. Ide tu o to, aby ľudia debatovali o všetkom možnom (šokujúce, eh?). Hlavnou témou by malo byť fantasy / scifi, ale nie je to nutná podmienka. Takže ak chcete debatovať o zlatých rybičkách, nebudem vám v tom nijako brániť.

Návod na obsluhu fór vám neposkytnem, ale ak by ste mali s čímkoľvek problém, napíšte mi nejako (hoc aj email) a ja vám rád pomôžem.

A teraz niekoľko pravidiel (aby ste si nemysleli, že sa tu môže všetko :) ):
1. Slušnosť. Teda žiadne prílišné vulgarizmy. Som človek relatívne tolerantný a takí sú aj tunajší moderátori, no za nadávky budeme vždy napomínať a budeme ich cenzurovať. Pozor na to.
Na tento účel sme na fórum zakúpili najnovší celodrevený model automatického cenzurovača neprístojných slov. Chudák robí, čo môže, ale nie vždy sa mu to darí. Preto sa mu, úbožiačikovi, klásť polená pod nohy v podobe kadejakých prefíkane zašifrovaných slov. V prípade extrémne zlého chovania budeme rozdávať aj bany.
2. Žiadne flamewars, teda napádanie jeden druhého bez nejakého prispenia k  diskusii. Takéto "vojny" medzi užívateľmi budeme zatrhávať a ich aktérov zúrivo napomínať,
3. Off-topic udržujte v norme. Teda sa prosím snažte držtať témy a nezachádzatje v debate kade-tade. Ak príliš odbočíte, založte na to tému ďalšiu a tam nový problém preberte.
4. Píšte zrozumiteľe. Berte to tak, že vaše posty vás tu reprezentujú. Ak budete pisať ako desaťročný analfabet, budú vás tak ľudia aj vnímať. Dajte si na svojich príspevkoch záležať.
5. Ak nemáte čo povedať, mlčte. :)
6. Nepreháňajte to so smajlíkmi, nespamujte a neposielajte nezmyselné posty typu "aaah" či ":)". Vo väčšine prípadov budú vymazané.
7. Ak sa vám niečo nepáči, prosím nebojte sa moderátorom či mne posťažovať. Sme tu na to, aby sme slúžili. :)
8. Umiestňujte témy ku správnym stolom. Nič nerozplače moderátora skôr, ako téma "najlepšia PC hra roka" pri stole "hudba". A ak sa aj pomýlite, dajte o svojom omyle čo najskôr vedieť niekomu z moderátorov, nech to môže dať do poriadku. Nik vás za to lynčovať nebude.
9. Nezakladajte kópie už existujúcich tém. (som ochotný prepáčiť, aj je pôvodná téma už zapadnutá prachom)
10. toto sú fóra a nie chat. Jednoslovné / jednovetné odpovede, ktoré nijak extrémne neprispievajú do celkovej debaty a rozvíjajú len momentálny rozhovor dvoch / troch ľudí sú tu viac-menej neprípustné, s výnimkou rôznych "haluzných" tém na dvore (a aj tam budeme napomínať ak sa niečo také rozmôže v téme, ktorá na to určená nie je). Nie len, že nič nedajú iným ľudom ako daným "konverzantom", no skoro zásadne aj končia v offtopicu a často sa menia na nudný spam.
11. vyvarujte sa dvojitých, trojitých postov za sebou. Ak chcete niečo povedať, povedzte to naraz. Ak chcete reagovať na príspevky od viacerých ľudí, použite citáty, ale všetky v jednom príspevku.
12. odteraz budú bez varovania a upozornenia mazané všetky pokusy o dohodnutie výmeny / požičiania / kúpy / predaja vecí v témach, ktoré na to nie sú určené. Buď si založte špeciálnu tému, alebo kontaktujte daného človeka PMkou.
13. je zakázané umiestňovať do podpisov obrázky vyššie ako 100px. Porušenia tohoto pravidla bude potrestané odstránením spomenutého podpisu (bez upozornenia užívateľa), opakované porušenie sa potrestá úplným zákazom podpisu pre užívateľa na dobu neurčitú.
14. Starším návštevníkom je pod hrozbou večného zatratenia odporúčané venovať sa mladším návštevníkom s čo najväčšou možnou toleranciu a snažiť sa nenavážať do ich spôsobu písania príspevkov, či obľúbených spevákov, spisovateľov a pod.

A snáď ešte niekoľko rád:
1. Nebojte sa zakladať nové témy. Nové témy sú dobré. Ak sú podľa pravidiel, to je to.
2. Nebojte sa prípadne i trochu "strelenejších" diskusií. Osobne nemám proti humoru nič, takže ak vás zaujíma ako najlepšie utierať prach, spýtajte sa.
3. Nebojte sa vyjadriť svoj názor.
4. Neformálnosť je klúč. Kým budete ukončovať svoje príspevky frázami ako "S pozdravom, Ing. Novák", veľa ľudí si ku vám asi cestu nenájde.
5. Nebojte sa ľudi, ktorí majú oveľa viac príspevkov, ako vy. Aj oni raz začínali. A často to sú oveľa väčší exoti (v dobrom), ako sa na prvý pohľad môže zdať.
6. Majte veľa, veľa zmyslu pre humor. Pomáha to. :)

Tak zatiaľ asi toľko. Inak dúfam, že tu strávite veľa veľa príjemného času. Ak sa teraz máte chuť predstaviť, či nám niečo o sebe povedať, založte si na to novú tému práve pri tomto stole. A kľudne ju využívajte ako taký svoj malý blog. Je to dovolené. :)

_________________
Tak sme konečne so ženou boli v tom Westerose.
- sent from my iPhone


Naposledy upravil Annun dňa Ne. 12. Feb 2006, 13:08, celkovo upravené 4 krát.

Hore
 Profil ICQ  

I am your father!
Obrázok používateľa

Založený: 16.07.2004
Príspevky: 6471
Body: 222
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Typy tém, diskusií a postov, aké tu nebudú tolerované:
1. "Na tejto stránke sa dá stiahnuť skvelé krokodílie porno" prípadne "Vylízal som mu [zmrzlinu] a on od samého šoku mi ukázal [vrabca]" - akékoľvek témy zaoberajúce sa erotikou budú vymazané a bude za nich udelený okamžitý a trvalý BAN. Do toho patria aj atraktívne a hormónmi nabité odkazy ako "Aha, pozrite si vtáctvo vo Ferkovom fotoalbume!", či "Aha, aký úžasný komiks o [pštrosích] vajciach!".
2. "Na Jozefínskej 666 sa vraj dá zohnať lacný heroín" - témy preberajúce drogy a omamné látky budú mazané, autor dostane expresný a trvalý BAN.
3. "Jozef Gaťka je CENSORED, CENSORED a smrdí mu z papule" - témy ktoré niekoho napádajú / urážajú (ak nie je očividné, že to je len dobre myslený žart) budú mazané, autori kruto napomenutí a v prípade opakovania počastovaní exemplárnym trestom či dokonca BANom.
4. "Prečo vyznávať Satana" alebo "Vstúpte k svedkom Jehovovým" - témy propagujúce náboženské združenia a sekty budú mazané, autori napomenutí, v prípade opakovania si potrasú rukou s priateľom BANom.
5. "CENSORED, CENSORED a CENSORED!!!" - vulgárne témy budú mazané, autori veľmi napomenutí, v prípade opakovania nasleduje exmeplárny trest, alebo dokonca BAN
6. "Chľastačka je super" - je to tu plné nezletilých, takže témy o alkohole sú nie-nie. Budú mazané, autori napomenutí, v prípade opakovania exemplárny trest. Pozvať niekoho na pivo je OK, debatovať o tom na 3 stranách už nie.
7. "Predávam napaľované CDčka, poďte si na nich, kým su teplé!" - toto nie je tržnica s nelegálnym softwarom / hudbou / whatever. Autor dostane po hlave napomenutím, ak sa to zopakuje, dostane BAN.
8. "QwrztiausgfýášL" - témy bez zmyslupného názvu budú mazané, autori napomenutí. V prípade opakovania exemplárny trest.
9. "Biela sila, wauu, wauu, wauuu!" - rasová, národnostná a náboženská neznášanlivosť a diskriminácia je na týchto fórach prísne zakázaná. Do tejto kategórie patrí aj propagácia fašizmu a jemu podobných názorových a politických hnutí.

Zatiaľ toľko. Ak ma (alebo iného moda) ešte niečo napadne, bude to pripísané v tejto téme.

Ak by ste aj najpriek týmto pravidlám radi založili tému, ktorá by vám teoreticky mohla u moderátorov vyslúžiť napomenutie / BAN, nehanbite sa, pošlite niekomu z nás PMku a spýtajte sa, či by takáto téma bola OK. Za takéto opýtanie vám nič nehrozí, pri najhoršom vám to nebude povolené.

Ak sa pýtate, čo to je exemplárny trest, momentálne zahŕňa nasledujúce: vynulovanie počtu postov, hodnotenie nastavené na "Smrada", odobranie Avatara, zápis v dvorane hanby, kritický drobnohľad moderátorov a za ďalší väčší priestupok BAN (minimálne dočasný). Podľa toho, nakoľko sa dotyčný previní a ako veľmi mu to bude ľúto sa môže z niektorých hore uvedených častí upustiť, vždy ale príde minimálne o počet príspevkov a bude zapísaný v dvorane.

_________________
Tak sme konečne so ženou boli v tom Westerose.
- sent from my iPhone


Hore
 Profil ICQ  

I am your father!
Obrázok používateľa

Založený: 16.07.2004
Príspevky: 6471
Body: 222
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Keďže sa zmenil spôsob, akým sa publikujú články na hlavnej stránke, musím vás všetkých upozorniť na jednu vec. Redaktori majú odteraz právo ktorúkoľvek tému z fór redakčne upraviť a zverejniť na hlavnej stránke, ak usúdia, že by to bolo vhodné.

Redakčné úpravy sa budú týkať len úvodného postu témy.

To v praxi znamená, že založením témy na fórach hostinca automaticky dávate hostincovským redaktorom právo redakčne upraviť a publikovať úvodný post tejto témy na hlavnej stránke hostinca.

Len aby bolo jasno.

Ak by mal niekto s týmto výslovný problém, nech to prosím v úvodnom poste témy napíše. Budeme to rešpektovať.

_________________
Tak sme konečne so ženou boli v tom Westerose.
- sent from my iPhone


Hore
 Profil ICQ  

I am your father!
Obrázok používateľa

Založený: 16.07.2004
Príspevky: 6471
Body: 222
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Malá aktualizácia pravidiel:

Všetky posty, ktoré budú zosmiešňovať pravidlá týchto fór (vrátane pravidla o nahotinkách), majú šancu byť vymazané. Bany ani nič podobné sa za nich dávať samozrejme nebudú, ak neporušia iné pravidlá.

A keďže odmietame verejne analyzovať a preberať každý kvazi erotický obrázok (či je nahý chrbát ok, koľko percent nahého zadku je ok, či je jedna bradavka ok a dve nie), pravidlo o erotike bude jednoduché - mazanie nahotiniek a ich trestanie je čisto na rozhodnutí konkrétneho moda. Ak sem dávate post, ktorý obsahuje potencionálnu nahotinku, dávate ho na vlastné riziko. Ak chcete mat istotu, spýtajte sa vopred PMkou. Inak samozrejme riskujete niekoľkodňový ban. Je na zdravom uvážení každého užívateľa, čo sem postne. Po pár pokuso-omyloch sa snád trafí každý. Ak nie, jeho smola. Možnosť spýtať sa vopred je tu vždy. Toto pravidlo sa týka aj tém na dvore!

_________________
Tak sme konečne so ženou boli v tom Westerose.
- sent from my iPhone


Hore
 Profil ICQ  

vis maior
Obrázok používateľa

Založený: 20.07.2004
Príspevky: 4458
Body: 21
Bydlisko: Morava
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Diskusiu o pravidlach prosim smerujte SEM. Tuto temu zamykam.


Hore
 Profil ICQ  
Zobraziť príspevky za obdobie posledných:  Usporiadať podľa  
Vytvoriť novú tému Táto téma je zamknutá, nemôžete upravovať príspevky ani posielať ďalšie odpovede.  [ Počet príspevkov: 5 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je prítomný

Ľudia sediaci pri tomto stole: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.


Nemôžete zakladať nové témy pri tomto stole
Nemôžete odpovedať na témy pri tomto stole
Nemôžete upravovať svoje príspevky pri tomto stole
Nemôžete mazať svoje príspevky pri tomto stole

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Little spaceships
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Karma MOD © 2007, 2009 m157y, modifications © 2010 Annun